Smoothie jarmuż, gruszka, awokado

Słodkie gruszkowo – jarmużowe smoothie … z dodatkiem awokado i świeżego imbiru. Świetne na drugie śniadanie lub podwieczorek.

smoothie-jarmuz-gruszka-2 smoothie-jarmuz-gruszka-19

Składniki na 4 porcje:

dwie garście liści jarmużu

1 duża gruszka

½ dojrzałego awokado

2-3 cm świeżego imbiru

2 łyżki miodu z mniszka lub zwykłego miodu

2,5 szklanki wody mineralnej

Wykonanie:

Liście jarmużu myjemy pod bieżącą wodą, wykrawamy twarde części. Liście rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera. Gruszkę obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze część. Awokado przekrawamy na pół, wybieram miąższ. Imbir obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do blendara, wlewamy miód i trochę wody miksujemy do czasu uzyskania gładkiego musu, na koniec dolewamy resztę wody i jeszcze chwilę miksujemy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl