Jarmuż z jajkiem

Młode liście jarmużu prosto z ogrodu 🙂  … podsmażone na patelni z odrobiną masła … dla mnie, same już smakują wyśmienicie … z dodatkiem jajka …pycha!

jarmuż (5)jarmuż (16)

Składniki (porcja dla jednej osoby):

7-8 liści młodego jarmużu

1 jajko

sól morska

świeżo mielony pieprz

1 łyżeczka masła

1 łyżeczka oleju

Wykonanie:

Liście jarmużu dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Wykrawamy twarde części a następnie liście rwiemy na mniejsze kawałki.  Na patelni rozpuszczamy masło z olejem. Wrzucamy jarmuż i smażymy do miękkości. Następnie liście odsuwamy na bok i wbijamy jajko. Smażymy do czasu aż białko się zetnie. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z młodymi ziemniakami lub kromką razowego pieczywa.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl