Kompot z rabarbaru

W sezonie na rabarbar nie może zabraknąć pysznego kompotu 🙂  … lekko kwaśny, orzeźwiający 🙂 … idealny na upalne dnia!

kompot z rabarbaru (10) kompot z rabarbaru (1)

Składniki:

3-4 łodygi rabarbaru

1,5 l wody

2-3 łyżki ksylitolu lub cukru

Wykonanie:

Rabarbar myjemy pod bieżąca wodą. Kroimy na ok 1- 2 cm kawałki, nie obieramy. Pokrojone łodygi rabarbaru wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Kompot gotujemy 1-2 minuty i słodzimy. Odstawiamy do przestygnięcia.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl