Budyń z figami

Mega pyszny i prosty deser, bo nie zawsze trzeba się dużo napracować, żeby zjeść coś dobrego 🙂  … klasyczny budyń … pięknie podany z dodatkiem słodkich fig i borówek … chrupiących orzechów i cudownego (mojego ulubionego) miodu z mniszka. Mniam …

Składniki:

1 opakowanie budyniu waniliowego

500 ml mleka

2/3 figi

garść borówek amerykańskich

garść orzechów włoskich

miód z mniszka lekarskiego lub syrop klonowy

Wykonanie:

Budyń dotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Jeszcze gorący budyń przekładamy do szklanek i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Figi myjemy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do szklanek z wystudzonym budyniem, dodajemy borówki (świeże lub mrożone) oraz orzechy, całość polewamy miodem lub syropem klonowym.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl