Arbuzada

Na upalne dni … orzeźwiająca arbuzada!

arbuzada (51)-3 arbuzada (20) arbuzada (12)

Składniki:

½  arbuza

sok z 1 cytryny

sok z 1 pomarańczy

Opcjonalnie:

kilka listków świeżej mięty

kilka kostek lodu

Wykonanie:

Arbuza kroimy, wykrawamy miąższ i przekładamy do kielicha blendera. Dolewamy sok z cytryny i pomarańczy. Miksujemy i przelewamy do dzbanka z lodem i listkami mięty. Jeżeli arbuza blendowaliśmy z pestkami sok należy przelać przez sito.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl