Wafelki śmietankowe domowej roboty

Smaki dzieciństwa … wafelki śmietankowe domowej roboty.

Wafelki śmietankowe (29) Wafelki śmietankowe (35)Wafelki śmietankowe (15)

Składniki:

1 opakowanie wafli tortowych

1 kostka masła

1 ½ szklanki cukru

½ szklanki śmietany 18% lub mleka

2 ½ szklanki mleka w proszku

1 olejek o smaku śmietankowym

Wykonanie:

Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier i dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia składników i zagotowujemy. Masę odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy do połączenia składników. Wafle smarujemy jeszcze ciepłą masą, przyciskając do siebie kolejne warstwy. Wstawimy do lodówki na min. 1 godzinę. Po tym czasie wafle kroimy w prostokąty. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku w lodówce.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa