Koktajl truskawkowo-bananowy

Wiosna tuż, tuż, więc to najlepszy moment na wykorzystanie zeszłorocznych zapasów mrożonych truskawek. Proponuję smoothie właśnie z truskawkami, z dodatkiem banana i słodkiego golden syropu.

IMGP7357 IMGP7352

Składniki:

1 banan

2 garście mrożonych truskawek

500 ml jogurtu naturalnego

2 łyżki domowego golden syropu (można pominąć lub zastąpić miodem)

Wykonanie:

Truskawki wyjmujemy wcześniej z zamrażalnik, aby lekko się rozmroziły. Banana obieramy ze skórki kroimy na mniejsze części i wrzucamy do malaksera. Dodajemy truskawki, jogurt oraz golden syrop. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Podajemy od razu.

Smacznego!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa