Jaglanka z orzechami i mandarynką

Miseczka ciepłej kaszy jaglanej podawanej z kawałkami mandarynki, suszonymi figami , orzechami i miodem z mniszka lekarskiego. Idealna na pyszne pożywne śniadanie lub słodki podwieczorek.

Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (u mnie kasza została z poprzedniego dnia z obiadu)

1/3 szklanki mleka krowiego lub roślinnego

1 mandarynka

kilka orzechów laskowych

kilka orzechów włoskich

1-2 suszone figi

odrobina miodu z mniszka lub innego

1 łyżeczka płatków migdałowych

Wykonanie:

Do rondla przekładamy ugotowaną kaszę jaglaną,zalewamy ją ciepłym mlekiem i chwilę podgrzewamy. Blendujemy całość na gładki mus lub jak wolicie czuć ziarenka kaszy można pominąć etap blendowania. Kaszę przekładamy do miseczki, na wierzch układamy pokrojone w plasterki mandarynki dodajemy posiekane orzechy, figi i płatki migdałowe. Całość polewamy odrobiną miodu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa