Burger z mięsem z kaczki

Burger z kaczką … świetny sposób na wykorzystanie resztek pieczeni ze świątecznego stołu, a zarazem pomysł na pyszny i szybki obiad lub kolację. Polecam!

Składniki:

4 ulubione bułki

2 upieczone piersi z kaczki ( ja zużyłam mięso z  piersi z kaczki, które zostało z niedzielnego obiadu)

kiełki rzodkiewki

1 czerwona cebula

Składniki na prosty sos majonezowo- musztardowy

2-3 łyżki majonezu

1-2 łyżka musztardy

Wykonanie:

Przygotowanie sosy:

Do miseczki przekładamy majonez i musztardę, dokładnie mieszamy i odstawiamy.

Upieczone  mięso z (resztki pieczeni z  poprzedniego obiadu) podgrzewamy.

Bułki przekrawamy na pół, układamy na grillu i  podpiekamy do czasu aż się ładnie zarumienią.

Składamy burgery. Podpieczone bułki smarujemy sosem musztardowym, rozkładamy kiełki rzodkiewki, układamy gorące mięso, ponownie polewamy sosem i przykrywamy drugą częścią bułki. Podajemy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa