Smoothie z jarmużu, persymony i awokado

Pysznie i zdrowo! Spróbujcie 🙂

Składnik na dużą rodzinną porcję … na 4 szklanki:


2 garście liści jarmuż

1 persymona (owoc kaki),
1 banan 
1/2 awokado,
kawałek świeżego imbiru około 3-4 cm
1/4 szklanki syropu z kwiatów czarnego bzu
2-3 szklanki wody

Wykonanie:

Jarmuż myjemy pod bieżącą wodą. Z liści jarmużu wykrawamy twarde łodyżki. Banana, awokado oraz imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendera, wlewamy odrobinę wody. Miksujemy do czasu uzyskani gładkiej masy, dolewamy sok kwiatów czarnego bzu  i wodę, ponownie miksujemy.

Smoothie przelewamy do szklanek i podajemy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa