Smoothie pietruszka, jarmuż, kiwi
Na ogrodach, działkach lub straganach aż się zielenie od dorodnych liści jarmużu i natek pietruszki. Co z nich szybkiego i zdrowego zrobić?! Oczywiście pyszne smoothies … z kawałkiem imbiru smakuje świetnie! Polecam różne kombinacje zielonych koktajli z tymi warzywami. Na blogu (klik) znajdziecie już sporo przepisów. Korzystajcie 🙂
Składnik na 3-4 porcje:
2-3 duże liście jarmużu
½ pęczka natki pietruszki
2 kiwi
1 banan
2-3 cm świeżego imbiru
2,5 szklanki woda mineralna lub soku z jabłek
Wykonanie:
Pietruszkę i jarmuż myjemy pod bieżącą wodą. Z liści jarmużu wykrawamy twarde łodyżki. Kiwi oraz imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pietruszkę, jarmuż, kiwi, imbir oraz obranego banana wkładamy do kielicha blendera, wlewamy odrobinę soku lub wody. Miksujemy do czasu uzyskani gładkiej masy, dolewamy pozostały sok lub wodę i ponownie miksujemy.
Smoothie przelewamy do szklanek i podajemy.
Smacznego!
Fantastyczny kolor:)
Dzięki:-)