Puree z dyni

Prosty przepis na mus (puree) z dyni, stanowiący idealną bazę do deserów, zup lub sosów.

dynia (4) dynia (26) dynia (30)

Składniki:

1 dynia (u mnie ok. 1½kg)

½ szklanki wody

Wykonanie:

Dynię obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy dynia będzie miękka blendujemy ją na gładką masę.

Puree przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce do kilku dni.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl