Pasta z wędzonej ryby i awokado

Kolejna wersja rybnej pasty, tym razem z awokado.

le (36) le (38) le (35)

Składniki:

200 g wędzonego trewala ( można zastąpić makrelą)

1 dojrzałe awokado

1 mała cebulka

1 łyżka soku z cytryny

świeżo zmielony pieprz do smaku

1 łyżeczka posiekanego koperku

Wykonanie:

Rybę obieramy z ości i rozduszamy widelcem. Cebulkę siekamy w małą kosteczkę. Awokado przekrawamy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Koperek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą rozduszając widelcem. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Pastę podajemy na kromce razowego pieczywa.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa