Napój pietruszkowo-imbirowy

Szklanka zdrowie!  … orzeźwiający napój pietruszko –imbirowy… polecam do przygotowania na zbliżające się upały  🙂 .

Natka pietruszki to bogactwo witaminy i minerałów już jedna łyżka poszatkowanej natki pietruszki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminę C. Imbir także wspomaga nasz układ odpornościowy, dodatkowo reguluje trawienia i poprawia koncentracje.

napój z pietruszki (30) napój z pietruszki (14)

Składniki:

2 pęczki świeżej natki pietruszki

4 cm korzenia imbiru

2 łyżki miodu

1 litr wody mineralnej

Wykonanie:

Pietruszkę myjemy pod bieżąca wodą. Imbir obieramy i kroimy na pół. Pietruszkę i imbir wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy 1/3 szklani wody i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy składniki się dobrze zmiksują dodajemy pozostałą wodę i miód, miksujemy. Koktajl przelewamy przez sito. Napój podajemy dobrze schłodzony.

Smacznego!

napój z pietruszki (65)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl