Domowy makaron z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki

Makaron domowej roboty … podawany z czosnkiem i natką pietruszki, podsmażonymi na oliwie …  z dodatkiem pomidorków koktajlowych … Prosto i pysznie! Bardzo polecam!
makaron z pomidorami i natką pietruszki (2)

Składniki:

300 g makaronu tagliatelle domowego z tego przepisu

200 g pomidorków koktajlowych

3 średnie ząbki czosnku

2 łyżko poszatkowanej natki pietruszki

3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

sól himalajska do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Czosnek obieramy, rozduszamy i siekamy. Natkę pietruszki opłukujemy pod bieżąca wodą, szatkujemy. Pomidorki myjemy i kroimy na pół.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i natkę pieteruszki, smażymy ok. 2 minuty. Następnie dodajemy pomidorki koktajlowe i smażymy kilka sekund. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron. Solimy do smaku, mieszamy i podajemy.

Smacznego!

makaron z pomidorami i natką pietruszki (11)

Jedna odpowiedź na „Domowy makaron z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa