Pizza z pieczarkami

IMGP5296

Składniki:

2 szkl. mąki

½ szkl. wody

1 paczka suchych drożdży

1 łyżeczka cukru

1 szczypta soli

3 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w naczyniu, wyrabiamy rękę następnie  odstawimy do wyrośnięcia. Ciasto, gdy podwoi swoją obejętość wyrabiamy  ponownie, formujemy okrąg  i przekładamy na papier do pieczenia na dużą blachę. Tak przygotowany spód  wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 st.C  na ok.10 min. Lekko podpieczone ciasto smarujemy pikantnym gazpacho pomidorowym (można również koncentratem pomidorowym, wówczas polecam posypać jeszcze bazylią, pieprzem, chili), następnie układamy ser, cebulę, szynkę, pieczarki i paprykę. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 min i gotowe!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl