Pasta z ciecierzycy

Lekkie smaczne i zdrowe smarowidło … pasta z ciecierzycy …prawie hummus, ale bez pasty tahini … tak lubimy i jadamy najczęściej 🙂 . Polecam Wam spróbować 🙂 …  z kromkę chrupiącego pieczywa i rukolą … pycha!

Składniki:

1 puszka ciecierzycy

2 ząbki czosnku

3-4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

szczypta soli

świeżo mielony pieprz do smaku

Wykonanie:

Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, przesypujemy do kielicha blendera. Dodajemy obrane ząbki czosnku, sól, pieprz oraz oliwę. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasy. Podajemy z ulubionym pieczywem i rukolą.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa