Ulubiony dodatek mojej córci do placuszków, naleśników, racuchów … IMGP8956

IMGP8951

Składniki:

1kg owoców czerwonej porzeczki bez szypułek

1/2 kg cukru

Wykonanie:

Umyte i obrane owoce z cukerem umieszczmy w garnku, gotujemy na małym ogniu do czasu, aż całość zacznie gęstnieć.

Konfiturę przekładamy do miseczki i czekam do ostygnięcia,  możemy również garacą konfiturę wlać do małych słoiczków i mocno zakręcić. Wtenczas mamy zapasy, na zimowe wieczory np. do chrupiacej kromki domowgo chleba 🙂

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl