Gofry z amarantusa

Ach te letnie desery zajadane na świeżym powietrzu …a najlepsze to takie, które jeszcze można wziąć do ręki i biec dalej się bawić 🙂 … u nas często goszczą gofry … zwykłe, wytrawne lub w wersji fit. A dziś zostawiam Wam przepis na gofry z mąki z amarantusa, podawane z jogurtem naturalnym, borówkami syropem daktylowym lub po prostu z cukrem pudrem. Pyszne!

Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki z amarantusa
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki roztopionego masła
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Wszystkie składniki wlewamy i wsypujemy do wysokiego naczynia, miksujemy na gładką masę. Konsystencja ciasta powinna być dość gęsta. Ciasto wlewamy po 2 łyżki na rozgrzaną gofrownice i pieczemy na złoty kolor 😃
Gofry podajemy z jogurtem, borówkami miodem lub syropem daktylowym 😃
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa