Deser jogurtowo-owocowy z quinoa

Warstwowy deser na bazie jogurtu naturalnego z masą z komosy ryżowej, banana i awokado … z borówkami zalanymi syropem z agawy i świeżymi malinami.

deser z quinoa (43) deser z quinoa (39)

Składniki na 3 porcje:

½ szklanki ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)

½ awokado

1 banan

¼ szklanki soku jabłkowego

400 g jogurtu naturalnego, gęstego

150 g borówek

100 g malin

ok. 50 ml syropu z agawy

Dodatkowo:

liście świeżej mięty

Wykonanie:

Do wysokiego naczynia przekładamy ugotowana komosę ryżową, awokado i banana, wlewamy sok jabłkowy i blendujemy na gładką masę. Masę przekładamy na dno szklanek. Następnie do każdej szklanki przekładamy po 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wsypujemy borówki i zalewamy je syropem z agawy. Układamy kolejną warstwę z jogurtu. Na wierzch układamy maliny. Dekorujemy kilkoma borówkami i listkami świeżej mięty.

Smacznego!

deser z quinoa (35)deser z quinoa (26) deser z quinoa (28)

2 odpowiedzi na „Deser jogurtowo-owocowy z quinoa”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa