Delikatny dorsz w koperku z ziemniaczkami i marchewką

… bo rybka zdrowa jest … 🙂

IMGP2518

Składniki:

filet z dorsza

suszony lub świeży koperek

kilka kropel oleju do smażenia

2 większe ziemniaki

2 marchewki

½ łyżeczki masła

szczypta soli

Wykonanie:

Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. Gotujemy do miękkości na parze.

Rybę myjemy, sprawdzamy czy nie ma ości, osuszamy papierowym ręcznikiem, opruszamy lekko solą i przyprawimy koperkiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju smażymy rybę z każdej strony po ok. 2 min. (nie za długo, żeby nie była sucha).

Dorsza rozdrabniamy na mniejsze kawałki sprawdzając jeszcze raz czy nie ma ości. Ziemniaki i marchewkę przed podaniem okraszamy masłem i  posypujemy koperkiem.

Smacznego maluchy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa