Ciasteczka ryżowe

IMGP3314

Składniki:

200 g kleiku ryżowego

200 g margaryny

3 jajka

1 szkl.  cukru

1 paczka cukru waniliowego (32 g)

7  łyżek wiórek kokosowych

do wyboru: wiśnie, powidła, dżem

Wykonanie:

W garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, odstawiamy do wystygnięcia, gdy produkty przestygną dodajemy jajka, kleiki oraz wiórki kokosowe. Wszystkie produkty łączmy ze sobą energicznie mieszając. Z ciasta formujemy kulki średnicy ok. 3 cm, układamy na blaszce w odstępach (ciasto trochę wyrośnie). W kulakach  robimy mały wgłębienie gdzie umieszczamy wiśnie lub konfiturę. Ciastka pieczemy ok. 25 min w temperaturze 180 st. C.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa