Smoothie z jarmużu, persymony i awokado
Pysznie i zdrowo! Spróbujcie 🙂
Składnik na dużą rodzinną porcję … na 4 szklanki:
2 garście liści jarmuż
1 persymona (owoc kaki),
1 banan
1/2 awokado,
kawałek świeżego imbiru około 3-4 cm
1/4 szklanki syropu z kwiatów czarnego bzu
2-3 szklanki wody
Wykonanie:
Jarmuż myjemy pod bieżącą wodą. Z liści jarmużu wykrawamy twarde łodyżki. Banana, awokado oraz imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendera, wlewamy odrobinę wody. Miksujemy do czasu uzyskani gładkiej masy, dolewamy sok kwiatów czarnego bzu i wodę, ponownie miksujemy.
Smoothie przelewamy do szklanek i podajemy.
Smacznego!
Dodaj komentarz