Smoothie z jarmużem, pietruszką i młodym jęczmieniem

Dziś mam dla Was koleją propozycję zdrowego smoothie 🙂 … zielony koktajl na bazie jarmużu i natki pietruszki … z nadającym aksamitności awokado oraz  młodym jęczmieniem … o którego zdrowotnych właściwościach możecie przeczytać tutaj.

Składnik na 3-4 porcje:

2-3 duże liście jarmużu

½ pęczka natki pietruszki

½ dojrzałego awokado

1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia

2-3 cm świeżego imbiru

2,5 szklanki woda mineralna lub soku z jabłek

Wykonanie:

Pietruszkę i jarmuż myjemy pod bieżącą wodą. Z liści jarmużu wykrawamy twarde łodyżki. Imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pietruszkę, jarmuż, imbir oraz obrane awokado wkładamy do kielicha blendera, wsypujemy młody jęczmień i wlewamy odrobinę soku lub wody. Miksujemy do czasu uzyskani gładkiej masy, dolewamy pozostały sok lub wodę i ponownie miksujemy.

Smoothie przelewamy do szklanek i podajemy.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa