Pasta z bobu i tuńczyka

Proste i pyszne smarowidło … pasta z bobu i tuńczyka … koniecznie ze świeżym koperkiem. Polecam!

Składniki:

2 szklanki ugotowanego bobu

1 puszka tuńczyka w oleju

kilka kropel cytryny

świeżo zmielony pieprz, sól morska do smaku

1 łyżeczka posiekanego koperku

1 łyżka majonezu

Wykonanie:

Bób zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie bób obieramy ze skórki i przekładamy na talerz. Tuńczyka odcedzamy z zalewy, przekładamy do bobu. Dodajemy sól, pieprz i koperek oraz majone. Składniki zagniatamy widelcem i mieszamy. Pastę podajemy z razowym pieczywem, przyozdabiamy gałązką koperku.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa