Pak choi z fistaszkami i sosem teriyaki

Kapusta pak choi … gotowana na parze … podana z prażonymi fistaszkami i sosem teriyaki. Doskonała jako przekąska lub dodatek do dań głównych.

Składniki:

2 średnie kapusty pak choi

garść fistaszków

1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine

1 łyżka masła

2 cm świeżego imbiru

1 duży ząbek czosnki lub dwa małe

2 łyżeczki sosu teriyaki

Wykonanie:

Fistaszki obieramy z łupin, prażymy na suchej patelni.

Kapustę pak choi myjemy pod bieżącą wodą, kroimy wzdłuż na pół. Kapustę gotujemy na parze ok. 4-5 minut.

Imbir i czosnek obieramy i drobno szatkujemy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, wrzucamy czosnek i imbir. Chwilę smażymy, wlewamy sos teriyaki i wrzucamy podprażone fistaszki. Chwilę gotujemy.

Gotowym sosem polewamy kapustę.

Smacznego!

Jedna odpowiedź na „Pak choi z fistaszkami i sosem teriyaki”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Reklama
Reklama
Archiwa