Sorbet truskawkowo-bananowy

Sorbet truskawkowo – bananowy … zimny, orzeźwiający deser na taki upalny dzień jak dziś 🙂 

sorbet-truskawkowo-bananowy-23kopia

Składniki:

½ kg mrożonych truskawek

1 banan

1/3 szklanki wody

1 łyżeczka miodu

Wykonanie:

Wszystkie składniki przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na gładki mus. Jeśli nie macie miksera o dużej mocy, lub z funkcją kruszenia lodu, do przygotowania sorbetu użyjcie lekko rozmrożonych truskawek.

Gotowy sorbet podajemy od razu (w przypadku, gdy używaliśmy zamrożonych truskawek) lub schładzamy w zamrażalniku, gdy daliśmy rozmrożone truskawki. W przypadku całkowitego zamrożenia sorbetu wyciągamy go z zamrażalnika na ok. 30 minut przed podaniem.

Smacznego!

sorbet-truskawkowo-bananowy-16

Jedna odpowiedź na „Sorbet truskawkowo-bananowy”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl