Smoothie z zieloną herbatą, pietruszką i selerem naciowym

Zdrowo i smacznie … smoothie z zieloną herbatą (przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, obniża zły cholesterol, parzona około 3 minut działa pobudzającą i orzeźwiającą, długie parzenie powoduje wydzielenie teiny, wówczas herbata działa relaksującą), natka pietruszki (bogactwo witaminy A i C oraz żelaza), selerem naciowym (usuwa toksyny z organizmu, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, witaminy A, C, E), awokado (bogate w potas witaminę E, nienasycone kwasy tłuszczowe omega -3 i omega -6, reguluje ciśnienie krwi), i bananem (potas, witamina C, błonnik) oraz kawałkiem imbiru (ułatwia trawienie).
smoothie z zieloną herbatą (22) smoothie z zieloną herbatą (15)

Składniki:

1 pęczek natki pietruszki

1 łodyga selera naciowego

½ druga awokado

1 banan

2 cm świeżego imbiru

300 ml zielone herbaty (wystudzonej)

Wykonanie:

Zieloną herbatę zaparzamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Łodygę selera naciowego myjemy, kroimy na mniejsze części. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Banana obieramy ze skórki, imbir obieramy i kroimy na kawałki. Pietruszkę opłukujemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki przekładamy do blendara wlewamy odrobinę herbaty i miksujemy do czasu uzyskania gładkiej masy. Następnie wlewamy pozostałą herbatę i miksujemy.

Smacznego!

Jedna odpowiedź na „Smoothie z zieloną herbatą, pietruszką i selerem naciowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl