Sałata z rzodkiewkami

Piękno tkwi w prostocie! … polecam pyszną dwuskładnikową sałatkę … listki młodej sałaty zerwanej wprost z grządki oraz chrupiące małe rzodkieweczki … całość skropiona olejem rzepakowym tłoczonym na zimno i cytryną!

Składniki:

garść młodej sałaty

kilka rzodkiewek, mogą być z listkami (maja dużo witamin!)

łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia

kilka kropel soku z cytryny

Wykonanie:

Sałatę i rzodkiewki dokładnie myjemy. Sałatę rozkładamy na talerzu, układamy na niej pokrojone rzodkiewki. Całość polewamy olejem i skrapiamy cytryną.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl