Pasta z wędzonej ryby i awokado

Kolejna wersja rybnej pasty, tym razem z awokado.

le (36) le (38) le (35)

Składniki:

200 g wędzonego trewala ( można zastąpić makrelą)

1 dojrzałe awokado

1 mała cebulka

1 łyżka soku z cytryny

świeżo zmielony pieprz do smaku

1 łyżeczka posiekanego koperku

Wykonanie:

Rybę obieramy z ości i rozduszamy widelcem. Cebulkę siekamy w małą kosteczkę. Awokado przekrawamy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Koperek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą rozduszając widelcem. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Pastę podajemy na kromce razowego pieczywa.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl