Pasta z awokado i tuńczyka

Na śniadanie … pasta z tuńczyka i awokado na kromce razowego pieczywa z dodatkiem wyrazistych, nieco ostrych w smaku kiełków rzodkiewki.

pasta-z-avokado-i-tuńczyka-2 pasta z avokado i tuńczyka (10)pasta z avokado i tuńczyka (35)

Składniki:

1 dojrzałe awokado

1 puszka tuńczyka w sosie własnym, ewentualnie w oleju

kilka kropel cytryny

świeżo zmielony pieprz, sól morska do smaku

Dodatkowo:

kiełki rzodkiewki

Wykonanie:

Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki, miąższ wybieramy łyżeczką i przekładamy do miseczki. Tuńczyka odcedzamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny. Składniki zagniatamy widelcem i mieszamy. Pastę podajemy z razową bagietką lub grzanką oraz z odrobiną kiełków rzodkiewki.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl