Lody jagodowe (bez jajek i mieszania)

Uwodzące pięknym kolorem, ale i smakiem lody jagodowe domowej roboty. Proste i szybkie przygotowanie. Polecam :).

lody jagodowe (3)

Składniki:

500 ml śmietany kremówki 36%

530 g mleka zagęszczonego, słodzonego 8%

300 g jagód, świeżych lub mrożonych

Wykonanie:

Jagody myjemy i blendujemy. Odstawiamy.

W dużej misce ubijamy na sztywno dobrze schłodzoną śmietanę. Gdy śmietana się ubije dolewamy małą strużkę mleko zagęszczone. Do śmietanowej masy dodajemy owoce, miksujemy i przelewamy do pojemnika. Wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.

Smacznego!

lody jagodowe (10)

5 odpowiedzi na „Lody jagodowe (bez jajek i mieszania)”

Pozostaw odpowiedź Kasia oQchnia.pl Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl