Lemoniada ogórkowo-pietruszkowa

Orzeźwiająca lemoniada z ogórka i natki pietruszki … posłodzona odrobiną miodu … idealna na upalne dni  🙂 

Składniki:

½ zielonego ogórka

½ pęczka natki pietruszki

2-3 łyżeczki miodu z mniszka

1 litr wody mineralnej

Wykonanie:

Ogórka myjemy. Kroimy w cienkie plasterki za pomocą obieraczki. Przekładamy do dzbanka lub karafki. Dodajemy umytą natkę pietruszki oraz miód z mniszka lekarskiego. Całość zalewamy wodą i dodajemy kostki lodu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl