Koktajl jagodowo -owsiany

Na śniadanie … lub jako deser …  koktajl jagodowy z płatkami owsianymi i nasionami szałwii hiszpańskiej. Pysznie i zdrowo!

koktajl jagodowo-owsiany (10)

Składniki:

1 szklanka jagód lub borówek (użyłam jagód)

¾ szklanki maślanki

3 łyżki płatków owsianych

2 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)

Dodatkowo:

borówki lub jagody do dekoracji

liski świeżej mięty

Wykonanie:

Jagody myjemy, przekładamy do kielicha blendera. Wsypujemy płatki owsiane, nasion chia i wlewamy maślankę. Całość miksujemy na gładką masę. Koktajl podajemy udekorowany owocami i miętą.

Smacznego!
koktajl jagodowo-owsiany (41)
koktajl jagodowo-owsiany (27)

Źródło: „Dbam o siebie” z modyfikacjami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl