Grzanki z twarożkiem, figami i miodem

Pyszne chrupiące kromeczki  pieczywa … podane z białym serem z dodatkiem śmietany … w towarzystwie słodkich fig i miodu z mniszka. Pycha polecam!

Składniki:

bagietka lub kawałek innego ulubionego pieczywa

150 g twarogu półtłustego

¼ szklanki słodkiej śmietany 18 %

3-4 figi

miód z mniszka, miód pszczeli lub syrop klonowy

Wykonanie:

Twaróg przekładamy do miseczki, rozduszamy widelcem, wlewamy śmietankę i mieszamy. Odstawiamy. Figi myjemy i kroimy w plasterki.

Bagietkę kroimy na kawałki, podpiekamy na patelni grillowej na złoty kolor.

Kromki chrupiącego pieczywa smarujemy twarożkiem, na wierzch układamy plasterki figi i polewamy miodem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Reklama
Reklama
Archiwa
Lista Blogów Kulinarnych
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl